Quinta do Convento do Paraiso is gevestigd in het eeuwenoude klooster van Quinta de Mata-Mouros, nabij Silves in de Algarve. De oorspronkelijke gebouwen stammen uit de tijd dat de christenen hier streden tegen de Moren.

De plek ademt de roerige geschiedenis van het zuiden van Europa. In de 15e eeuw kwam het landgoed in handen van de familie Pereira Coutinho, die de gebouwen renoveerden en mooie tuinen aanlegden op het landgoed. In 2000 plantte de familie de 12 ha wijngaarden aan met nieuwe, jonge wijnstokken, met het idee hier wijnen te maken van hoge kwaliteit. De wijnen moesten een weerspiegeling geven van de bijzondere terroir van het gebied, en de Algarve op de kaart zetten als producent van authentieke kwaliteitswijnen. Hiervoor startte de familie in 2012 in samenwerking met de Soares familie van Herdade de Malhadinha. Het project ‘Convento do Paraíso’ was geboren.

De 12 ha wijngaarden liggen op de linker oever van de Arade rivier. Het gebied is droog en warm, maar de bodem in de wijngaarden bevat veel waterbronnen en voedingsstoffen. De kelders zijn ingericht met moderne apparatuur, maar alle werkzaamheden gebeuren met respect voor oude tradities. Zo wordt een deel van de druiven nog steeds geperst met een traditionele houten druivenpers.