Toen wijnmaker Ben Glover Wither Hills oprichtte besefte hij dat hij beschikte over perfect materiaal. Het wijnhuis bezit maar liefst ruim 300 ha wijngaarden aan de voet van de Wither Hills in de Wairau Valley, de beste vallei van Marlborough, met een onvergetelijk uitzicht op Cloudy Bay. Vanuit de filosofie dat ‘wines are created in the vineyard’ worden hier met onvoorstelbare precisie druiven verbouwd, met de hand (!) geplukt en gescheiden verwerkt, om dit unieke, haast perfecte terroir te vangen in de wijn.

Eindverantwoordelijk voor de wijnen is Ben Glover, bijgestaan door wijnmakers Matt Large, Andrew Petrie en Samantha Scarratt in de wijngaarden. BenGlover is één van de meest gerespecteerde wijnmakers in Nieuw Zeeland en maakt zich sterk voor de vooruitgang en de ontwikkeling van de wijnbouw al daar. Zijn creativiteit en praktijkervaring zijn gegroeid door zijn vele reizen naar internationale wijnregio’s. Van wijnbouw tot wijnmaken, Ben begrijpt elk aspect van het proces en stelt zich als doel het mooiste fruit te creëren om juist de karakteristieken van de druif prachtig naar voren te laten komen. Het resultaat staat als een huis. Het tastbare bewijs hiervan wordt gevormd door een indrukwekkende lijst van internationale awards en trofeeën.

Door het internationale succes en de beperkte productie heeft import in Nederland even op zich laten wachten. Snel na de introductie kwam erkenning al snel want de Sauvignon Blanc 2004 kwam als eerste uit de prestigieuze selectie-proeverij voor de KLM-Business Class! Met recht kan nu gezegd worden: Created in the vineyard and Enjoyed in the air!