Mora & Memo omschrijft de eilandbewoners van Sardinië als trots maar gereserveerd en sober. Over de Sardische wijngaarden waait een constante wind die geuren van over het hele Middellandse Zeegebied meebrengt, maar vooral het zout van de zee. Op een hoogte van ca. 240 meter boven zeeniveau groeien de belangrijkste druivenrassen van Sardinië: cannonau vermentino en monica, maar ook internationale bekende rassen als cabernet sauvignon en sauvignon blanc.

 

De geïsoleerde ligging, de geschikte bodems van kalkleem en zand en het uitstekende klimaat hebben Sardinië in de loop van de tijd een eigen wijncultuur laten ontwikkelen. Maar niet overal kreeg de plaatselijke bevolking voet aan de grond. De 37 hectare wijngaarden bij Senorbì bijvoorbeeld, waar Mora & Memo nu haar zetel heeft, waren tot 2011 in handen van een adellijke Toscaanse familie. Toen pas zagen lokale wijnmakers kans om ze over te nemen en de productie volledig zelf in de hand te nemen.

De kalkleem- en zandbodem, de hoogte en de zeekoeling worden door wijnmaker Elisabetta Pala zorgvuldig tot elegante wijnen omgetoverd. In de wijngaarden wordt volledig biologisch gewerkt. Mora & Memo legt zich nadrukkelijk toe op het maken van slechts enkele wijnen, allen gebotteld in mooie, bijzondere flessen.