Hess Collection Wine
Twee wijngebieden vormen het hart van de Hess Collection: de hellingen van Mount Veeder en vlakkere delen in het zuiden en oosten van de Napa Valley, waar invloeden van de San Pablo Bay voelbaar zijn. Daarnaast maakt Hess selecties van de beste druiven uit beide gebieden om daarmee excellente wijnen te maken met meer complexiteit.

Hess Select
Wijnen voor alledag van een hoge en gegarandeerde kwaliteit; dat is de Select serie van de Hess Collection. Alle kennis en vaardigheden van de Hess Collection wijnmakers komen in de blends en cépages van Hess Select tot hun recht. California’s noordkust herbergt een uniek, mild mediterraan klimaat met stabiele warmte- en koudecycli. Door een grondig gedraineerde vulkanische ondergrond en kiezelbodem groeien druivenstokken hier onder optimale omstandigheden. De wijngaarden liggen op steile hellingen of op terrasachtige ‘benchlands’ en vangen alle warmte die ze nodig hebben, afgewisseld met koelere invloeden vanuit de Oceaan, die via de San Pablo Bay gedempt op het land aankomen. De Hess Select serie in ons assortiment bestaat uit een Chardonnay (Monterey County), een Zinfandel (Mendocino County) en een Cabernet Sauvignon (North County).
Hess Single Vineyard / Napa Valley
De wijngaarden in de Napa Valley profiteren van een verkoelend effect van de San Pablo Baai; perfecte omstandigheden voor de chardonnay druif. In het zuidelijk deel van de valley is het beduidend warmer, en hier gedijen sauvignon blanc en diverse rode druivenrassen. De Napa Valley wijnen van Hess in ons assortiment zijn de ‘Su’skol Vineyard’, een single vineyard wijn gemaakt van 100% Chardonnay en de ‘Allomi Vineyard’ een intens rijke blend van primair cabernet sauvignon druiven eveneens afkomstig uit één wijngaard. Vanaf september 2017 voegen wij hier nog twee topwijnen van Hess uit Napa Valley aan toe. ‘The Lion Tamer 2014’, een rijke en krachtige blend van primair malbec druiven met prachtige ‘getemde’, dus niet overheersende, maar heerlijk zachte tannines.
Mount Veeder
Op de steile hellingen van Mount Veeder groeien druivenstokken op vulkanische bodem. Hier groeien druiven met veel smaak door koele middagen en warmere avonden door de nabijheid van de San Pablo Baai. Van de malbec, syrah en cabernet sauvignon worden twee sublieme rode blendwijnen gemaakt die beide onderdeel zijn van ons assortiment; de ‘19 Block Mountain Cuvee’ en de ‘Mount Veeder Cabernet Sauvignon’ (welke 20% malbec bevat). Het absolute topstuk van Hess Californië, ‘The Lion’ is eveneens afkomstig van Mount Veeder en is ook via ons te verkrijgen. Deze exclusieve wijn gemaakt van 90% cabernet sauvignon aangevuld met malbec en petit verdot wordt alleen gemaakt in de allerbeste oogstjaren en kent een fantastisch bewaarpotentieel. Ongetwijfeld het beste wat Mount Veeder te bieden heeft!