Het domein van de familie Knewitz bevindt zich in Rheinhessen in de buurt van Mainz, langs meanderende Rijnaders en bestaat uit wijngaarden met poëtische namen als Goldberg, Eselspfad, Honigberg en Hundertgulden. Broers Björn en Tobias behoren tot de jongste en de meest talentvolle wijnmakers van Duitsland. Ze zijn enthousiast over de bodem onder hun druiven en willen alles eruit halen wat erin zit. Met hun wijnen hebben ze al veel aandacht weten te trekken en zijn ze in belangrijke lijsten gekomen zoals Eichelmann Deutschland Weine en de Gault Millau: Tobias’ Chardonnay Reserve sleepte in de categorie Weisser Burgunder van de Vinum Wein Guide Awards 2018 de hoofdprijs binnen.

Hier, rond het plaatsje Appenheim, bevinden zich de kalkrijkste bodems van heel Duitsland: een overblijfsel uit de paleotijd toen dit gebied oceaan was en hier koraalriffen waren. Die kalkrijke bodem leidt tot karaktervolle wijnen. De wijngaarden van Weingut Knewitz zijn in zuidwestelijke richting aangeplant voor maximale zonopbrengst, en worden liefdevol en zorgvuldig gekoesterd gedurende alle seizoenen. Iedere druivensoort krijgt op basis van smaak – en niet op basis van het suikergehalte – hun maximale rijping. Ook de oogst gebeurt met de hand.

Tobias, Björn en hun vader Gerold zijn misschien nog wel het meest enthousiast over hun Rieslingdruiven. Deze komen in hun terroir, in deze eeuwenoude wijngaarden, volledig tot hun recht. Ze noemen het niet voor niets hun witte goud, en weten dit door rijping in oude houten vaten puur tot uitdrukking te brengen, met precies de juiste toon en een prettig fris karakter.